Remschoenen SMART

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remschoenen als handrem

Als de remschoenen natte of donkere plekken vertonen kan dat wijzen op een lekkende wielremcilinder en deze zal dan ook vervangen moeten worden. Hierbij worden te grote remverschillen bij de achterwielen direct gezien en dat zorgt voor een APK afkeur van de auto. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Remschoenen vindt u gemakkelijk op onze website middels onze kentekencheck. De prijzen zijn altijd voor een set van 4 schoenen, dit is genoeg voor 2 wielen. Houdt u altijd rekening met zondagen, weekend en feestdagen.

Remschoenen monteren SMART

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Wij verkopen onderdelen met kortingen tot 65%. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring.

Remschoen zelf monteren

De schoenen worden in de remtrommel gemonteerd en er tegenaan gedrukt tijdens het remmen. De schoenenset bestaat uit 4 segmenten omdat er ter minste 2 segmenten per wiel worden gemonteerd. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. Ook de remtrommels zullen goed nagekeken en eventueel gereinigd of vervangen worden. Als de remvoering op de remschoenen nog genoeg dikte heeft maar wel natte plekken laat zien, moet u deze vervangen. Het remvermogen zal anders niet genoeg zijn voor bij de APK. Welke onderdelen slijten wel in uw auto?

Bekijk ook alle smart remschoenen op RemOnderdelen.nl