Remschoenen SSANGYONG

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remschoenen monteren SSANGYONG

Voertuigen worden steeds sneller gemaakt. U vindt op onze website dus altijd meerdere sets in 1 verpakking. Er zitten dus 4 segmenten in en eventuele handremhendels. De schoenen worden in de remtrommel gemonteerd en er tegenaan gedrukt tijdens het remmen. De schoenenset bestaat uit 4 segmenten omdat er ter minste 2 segmenten per wiel worden gemonteerd. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer.

Remschoenen als handrem

Als de remvoering op de remschoenen nog genoeg dikte heeft maar wel natte plekken laat zien, moet u deze vervangen. Het remvermogen zal anders niet genoeg zijn voor bij de APK. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen.

Remschoen zelf monteren

Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. De achterwielen remmen voor ongeveer 20% mee terwijl de voorremmen voor 80% zorgen. De juiste kwaliteit onderdelen garandeert uw veiligheid. Remschoenen koopt u bij AutoOnderdelenExpert.nl met kortingen tot wel 65% op de winkelprijs.

Bekijk ook alle ssangyong remschoenen op RemOnderdelen.nl