WhatsApp us +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp us!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SSANGYONG
Gekozen auto:SSANGYONG XLV Terreinwagen gesloten e-XDi 160 Vierwielaandrijving 116PK
Bouwjaar 04-2016 - heden

Remschoenen SSANGYONG XLV Terreinwagen gesloten e-XDi 160 Vierwielaandrijving

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Remschoensets achterzijde

Remschoenen monteren SSANGYONG XLV Terreinwagen gesloten e-XDi 160 Vierwielaandrijving

Let bij het demonteren op lekken van remvloeistof zodra de wielremcilinder los gemaakt wordt. Remschoenen vervangen begint met het demonteren van het wiel en de remtrommel, nu ziet u de remschoenen zitten. Deze zijn met elkaar verbonden door een remschoen-montageset en wielremcilinder. Remverschil in de wielen kan erg gevaarlijk zijn. De auto zal dan bij het remmen naar links of rechts uitbreken waardoor men kan slippen. De prijzen van deze onderdelen vallen zeker mee als deze gekocht worden bij AutoOnderdelenExpert.nl. Wij verkopen de onderdelen tegen groothandelsprijzen. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de auto dealer.

Minimale dikte remschoenen

Elke SSANGYONG XLV Terreinwagen gesloten heeft een eigen VIN-nummer. De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders. Remschoenen koopt u bij AutoOnderdelenExpert.nl met kortingen tot wel 65% op de winkelprijs. Ook de remtrommels zullen goed nagekeken en eventueel gereinigd of vervangen worden. De achterremmen zijn met remschoenen uitgerust als er ook remtrommels gebruikt worden.

Remschoenen als handrem

Het is ook verstandig om de wielremcilinders op lekkage te controleren en de remtrommels op oneffenheden. Hierbij worden te grote remverschillen bij de achterwielen direct gezien en dat zorgt voor een APK afkeur van de auto. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw aankoop? Deze mailen wij naar uw e-mailadres. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw SSANGYONG past.