WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO 240 2.3 115PK
Bouwjaar 08-1986 - 12-1988

Remschoenen VOLVO 240 (P242, P244) 2.3

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Remschoensets achterzijde

Remschoenen als handrem

Let bij het demonteren op lekken van remvloeistof zodra de wielremcilinder los gemaakt wordt. Remverschil in de wielen kan erg gevaarlijk zijn. De auto zal dan bij het remmen naar links of rechts uitbreken waardoor men kan slippen. De achterwielen remmen voor ongeveer 20% mee terwijl de voorremmen voor 80% zorgen. U vindt op onze website dus altijd meerdere sets in 1 verpakking. Er zitten dus 4 segmenten in en eventuele handremhendels.

Remschoenen monteren VOLVO 240 (P242, P244) 2.3

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw VOLVO 240 (P242, P244) past. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: INFINITILADADAEWOOJAGUARDAF. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto. Inmiddels hebben wij al meer dan 14.000 positieve reviews ontvangen. Vaak zijn de remschoenen de oorzaak van het remverschil. Deze dienen dan ook vervangen en opnieuw afgesteld te worden .

Minimale dikte remschoenen

Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. De schoenen moeten altijd per as vervangen worden om remverschil te voorkomen. Wij doen niet moeilijk over het ruilen van producten, bij ons kunt u tot 100 dagen na bestellen retouren. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw VOLVO komen. Als de remvoering op de remschoenen nog genoeg dikte heeft maar wel natte plekken laat zien, moet u deze vervangen. Het remvermogen zal anders niet genoeg zijn voor bij de APK.