WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO 740 (744) 2.3 Turbo 182PK
Bouwjaar 08-1985 - heden

Remschoenen VOLVO 740 (744) 2.3 Turbo

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Remschoensets achterzijde

Remschoenen monteren VOLVO 740 (744) 2.3 Turbo

Ook de remtrommels zullen goed nagekeken en eventueel gereinigd of vervangen worden. Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden. Wij hanteren lage verzendkosten van 7,95 euro per bestelling. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: ISUZULOTUSALFA ROMEOOPELLADAIVECO.

Remschoenen als handrem

Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties bekijken. Onze aangesloten garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een snelle website. Vandaag besteld, morgen bij u in huis.

Minimale dikte remschoenen

Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze vernieuwde coating is niet belastend voor het milieu. De handremschoenen komen vooral voor bij auto’s met remschijven achter waar er in de remschijf een trommel zit. Remschoen bedienen doorgaans de achterwielremmen en hebben bijna dezelfde werking als de remblokken aan de voorkant van de auto. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu.