Remslangen BMW

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Remslang monteren

Omdat de remslang van rubber is, wordt deze na verloop van tijd hard en droogt uit , zo ontstaan er haarscheuren. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw BMW komen. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de EU. De remvloeistof loopt door de remslangen en leidingen zodat het de remklauwen en -blokken kan bedienen. De airco van het voertuig zorgt voor een koele temperatuur.

Remslang bestellen voor uw auto

Remslangen zitten op de remklauw vastgeschroefd. Er zijn meer dan 31.000 artikelen die wij aanbieden. Gietijzer komt minder vaak voor als component. Bij kleine haarscheuren adviseren wij om de remslang direct te vervangen, omdat er veel druk door de slangen gaat en er direct een groot probleem kan ontstaan tijdens het remmen. Dit is een gemakkelijke reparatie en hij kan heel veel ellende voorkomen, wij adviseren bij het vervangen van een remklauw ook meteen de remslang te vernieuwen. Remslangen zijn doorgaans niet duur.

Remslangen en remvloeistoffen

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. De remslang zit vast tussen de remklauw en remleidingen van uw auto. Ze zijn zijn altijd flexibel omdat uw wiel moet kunnen veren ten opzichte van de carrosserie. Een RDW keuring is verplicht bij een geimporteerde auto. Invoeren van auto's uit andere landen dan dan Nederland komt steeds vaker voor.