Remslangen DAF

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remslang bestellen voor uw DAF

Een remslang moet zeer veel druk kunnen hebben. Hij is dan ook van hoogwaardig versterkt rubber gemaakt. Het is dus van groot belang om de remslangen op tijd te controleren op haarscheuren of lekkage. Wij werken natuurlijk alleen met fabrikanten die aan deze specificaties voldoen. Tijdens het lekken verliest men druk in het remsysteem waardoor dit niet goed meer kan functioneren en zo ontstaat er gevaar tijdens het remmen. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto.

De juiste remslang vinden

Ons team van specialisten zit voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste onderdelen. Houd er rekening mee dat er altijd de juiste remvloeistof wordt gebruikt, bij gebruik van verkeerde vloeistof kunnen de rubbers worden aangetast. De prijzen van de remslangen vallen erg mee. De slangen worden altijd geleverd met gratis remreiniger en vet. Het is raadzaam om ook gelijk een bus remvloeistof mee te bestellen, want deze moet altijd worden bijgevuld. Men moet er wel rekening mee houden dat het remsysteem ontlucht moet worden. Tijdens de APK is dit dan ook een belangrijk punt.

Remslangen en remvloeistoffen

Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Als u nieuwe remonderdelen gaat vervangen is het altijd handig om een busje remvloeistof erbij te hebben. Energie verbruik is een hot item in de auto industrie. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze vernieuwde coating is niet belastend voor het milieu.

Bekijk ook alle daf remslangen op RemOnderdelen.nl