Remslangen DAF

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Remslang bestellen voor uw DAF

Ook bij een grote onderhoudsbeurt zullen de remslangen gecontroleerd worden. De remslang zit vast tussen de remklauw en remleidingen van uw auto. Ze zijn zijn altijd flexibel omdat uw wiel moet kunnen veren ten opzichte van de carrosserie. De remvloeistof zal de grootste kostenpost niet zijn. Een halve liter remvloeistof kost nog geen vijf euro. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.

Remslang monteren

Het rendement uit de brandstof motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. Tijdens het lekken verliest men druk in het remsysteem waardoor dit niet goed meer kan functioneren en zo ontstaat er gevaar tijdens het remmen. Houd er rekening mee dat er altijd de juiste remvloeistof wordt gebruikt, bij gebruik van verkeerde vloeistof kunnen de rubbers worden aangetast.

Remslangen en remvloeistoffen

Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Het kan ook zo zijn dat uw remslang lekt. De remvloeistof loopt door de remslangen en leidingen zodat het de remklauwen en -blokken kan bedienen. Als u nieuwe remonderdelen gaat vervangen is het altijd handig om een busje remvloeistof erbij te hebben. Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium.