Remslangen DAIMLER

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

De juiste remslang vinden

Tijdens het lekken verliest men druk in het remsysteem waardoor dit niet goed meer kan functioneren en zo ontstaat er gevaar tijdens het remmen. Het is dus van groot belang om de remslangen op tijd te controleren op haarscheuren of lekkage. Voertuigen worden steeds sneller gemaakt. De remslang zit vast tussen de remklauw en remleidingen van uw auto. Ze zijn zijn altijd flexibel omdat uw wiel moet kunnen veren ten opzichte van de carrosserie. Remslangen slijten snel, dit komt doordat de remklauw beweegt t.o.v. het chassis. Hiertussen beweegt de remslang licht mee.

Remslangen en remvloeistoffen

De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik. Deze lopen van de hoofdremcilinder naar de wielen. Bij alle producten bevind zich een leerzame handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto. Omdat de remslang van rubber is, wordt deze na verloop van tijd hard en droogt uit , zo ontstaan er haarscheuren. Wij controleren altijd bij de DAIMLER dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Remslang bestellen voor uw auto

De remvloeistof loopt door de remslangen en leidingen zodat het de remklauwen en -blokken kan bedienen. Er zijn meer dan 31.000 artikelen die wij aanbieden. Het kan ook zo zijn dat uw remslang lekt. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.

Bekijk ook alle daimler remslangen op RemOnderdelen.nl