Remslangen KIA

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Vul uw kenteken in om snel remschijven voor uw auto te vinden

De juiste remslang vinden

Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. Dot 4 is de meest gebruikte remvloeistof voor Europese auto's . Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Ook bij een grote onderhoudsbeurt zullen de remslangen gecontroleerd worden.

Remslang bestellen voor uw KIA

Omdat de remslang van rubber is, wordt deze na verloop van tijd hard en droogt uit , zo ontstaan er haarscheuren. Invoeren van auto's uit Belgie komt steeds vaker voor. Tijdens de APK is dit dan ook een belangrijk punt. De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik.

Lengte van een remslang

Dit gebeurt vaak pas na vele kilometers, denk hierbij aan een kilometer of 60.000. Het is echter wel een keurpunt bij de APK. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Een remslang bestelt u gemakkelijk via AutoOnderdelenExpert.nl door het opgeven van uw kenteken. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer.