Remslangen LADA

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

De juiste remslang vinden

Ons team van specialisten zit voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste rem onderdelen. De remvloeistof zal de grootste kostenpost niet zijn. Een halve liter remvloeistof kost nog geen vijf euro. Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. Wij controleren altijd bij de LADA dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Remslangen en remvloeistoffen

Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 15 jaar enorm geweest. Het gewicht van auto's is bepalend voor de remweg. Tijdens het lekken verliest men druk in het remsysteem waardoor dit niet goed meer kan functioneren en zo ontstaat er gevaar tijdens het remmen. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.

Remslang bestellen voor uw auto

Het kan ook zo zijn dat uw remslang lekt. Remslangen slijten snel, dit komt doordat de remklauw beweegt t.o.v. het chassis. Hiertussen beweegt de remslang licht mee. Gietijzer komt minder vaak voor als component. Dot 4 is de meest gebruikte remvloeistof voor Europese auto's .

Bekijk ook alle lada remslangen op RemOnderdelen.nl