Remslangen OPEL

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Remslang bestellen voor uw OPEL

De remslang zit vast tussen de remklauw en remleidingen van uw auto. Ze zijn zijn altijd flexibel omdat uw wiel moet kunnen veren ten opzichte van de carrosserie. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe. De remvloeistof loopt door de remslangen en leidingen zodat het de remklauwen en -blokken kan bedienen.

Remslang monteren

Deze lopen van de hoofdremcilinder naar de wielen. Bij het vervangen van remslangen moet men er rekening mee houden dat er remvloeistof kan weglekken. Dit zal dan bijgevuld moeten worden. Omdat de remslang van rubber is, wordt deze na verloop van tijd hard en droogt uit , zo ontstaan er haarscheuren. Vandaag besteld, morgen bij u in huis.

Remslangen en remvloeistoffen

Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Ook bij een grote onderhoudsbeurt zullen de remslangen gecontroleerd worden. Als u nieuwe remonderdelen gaat vervangen is het altijd handig om een busje remvloeistof erbij te hebben.