Remslangen OPEL TIGRA (S93)

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
07-1994 tot heden
66
90
Coupé
08-1997 tot heden
63
86
Coupé
07-1994 tot heden
78
106
Coupé
08-1997 tot heden
74
100
Coupé

Remslang monteren

De remleidingen zijn de dunne stalen leidingen onder het chassis, deze lopen vanaf de hoofdremcilinder naar de wielen. Aan het uiteinde van de remleiding zit een remslang gemonteerd. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties inzien. Remslangen slijten vanwege het bewegen tijdens het rijden. Er ontstaan haarscheuren in het rubber, of de slang kan uitdrogen waardoor deze kan gaan lekken. Je kunt bij ons betalen via overboeking en PayPal

Remslang bestellen voor uw OPEL TIGRA (S93)

Hier vindt u altijd een passende remslang voor uw auto via het zoeken met behulp van uw kenteken. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Wij controleren altijd bij de OPEL dealer of de onderdelen passen op uw auto. Dit gebeurt vaak pas na vele kilometers, denk hierbij aan een kilometer of 60.000. Het is echter wel een keurpunt bij de APK.

Remslangen en remvloeistoffen

De remslang zit vast tussen de remklauw en remleidingen van uw auto. Ze zijn zijn altijd flexibel omdat uw wiel moet kunnen veren ten opzichte van de carrosserie. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: JAGUARMAZDADAIHATSUROVER. Onze garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. Omdat de remslang van rubber is, wordt deze na verloop van tijd hard en droogt uit , zo ontstaan er haarscheuren.