Remslangen PORSCHE

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Remslangen en remvloeistoffen

Een remslang bestelt u gemakkelijk via AutoOnderdelenExpert.nl door het opgeven van uw kenteken. Remslangen slijten snel, dit komt doordat de remklauw beweegt t.o.v. het chassis. Hiertussen beweegt de remslang licht mee. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw rem onderdelen. Remslangen zitten op de remklauw vastgeschroefd.

Remslang monteren

Tijdens de APK is dit dan ook een belangrijk punt. Remleidingen zijn er in vele soorten en maten, maar hebben altijd nippels aan de uiteinden om ze te verbinden met de remklauwen en cilinders. Aan de andere kant op de stalen leidingen op het chassis. Houd er rekening mee dat er altijd de juiste remvloeistof wordt gebruikt, bij gebruik van verkeerde vloeistof kunnen de rubbers worden aangetast. Dot 3 komt ook veel voor bij Japanse auto'sen LHM komt veel voor bij Citroën.

Remslang bestellen voor uw PORSCHE

Bij alle producten bevind zich een duidelijke handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto. Men moet er wel rekening mee houden dat het remsysteem ontlucht moet worden. Invoeren van auto's uit andere landen dan dan Nederland komt steeds vaker voor. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto.