Remslangen RENAULT

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Vul uw kenteken in om snel remschijven voor uw auto te vinden

De juiste remslang vinden

De remslang zit vast tussen de remklauw en remleidingen van uw auto. Ze zijn zijn altijd flexibel omdat uw wiel moet kunnen veren ten opzichte van de carrosserie. Het is dus van groot belang om de remslangen op tijd te controleren op haarscheuren of lekkage. Bij kleine haarscheuren adviseren wij om de remslang direct te vervangen, omdat er veel druk door de slangen gaat en er direct een groot probleem kan ontstaan tijdens het remmen. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de Europese Unie. Dit gebeurt vaak pas na vele kilometers, denk hierbij aan een kilometer of 60.000. Het is echter wel een keurpunt bij de APK.

Remslang bestellen voor uw RENAULT

Omdat de remslang van rubber is, wordt deze na verloop van tijd hard en droogt uit , zo ontstaan er haarscheuren. Dot 4 is de meest gebruikte remvloeistof voor Europese auto's . Tijdens de APK is dit dan ook een belangrijk punt. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 20 jaar geleden. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Lengte van een remslang

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Deze lopen van de hoofdremcilinder naar de wielen. Via uw kenteken voorzien wij u van het het passende onderdeel. De remvloeistof loopt door de remslangen en leidingen zodat het de remklauwen en -blokken kan bedienen.