Remslangen ROVER

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remslangen en remvloeistoffen

Bij het vervangen van remslangen moet men er rekening mee houden dat er remvloeistof kan weglekken. Dit zal dan bijgevuld moeten worden. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Pagid, ABS, Zimmermann en TRW Tijdens de APK is dit dan ook een belangrijk punt. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest. Onze garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto.

De juiste remslang vinden

Elke ROVER heeft een eigen VIN-nummer. Het is dus van groot belang om de remslangen op tijd te controleren op haarscheuren of lekkage. Houd er rekening mee dat er altijd de juiste remvloeistof wordt gebruikt, bij gebruik van verkeerde vloeistof kunnen de rubbers worden aangetast. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit.

Remslang bestellen voor uw auto

Dot 4 is de meest gebruikte remvloeistof voor Europese auto's . Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. Remleidingen zijn er in vele soorten en maten, maar hebben altijd nippels aan de uiteinden om ze te verbinden met de remklauwen en cilinders. Aan de andere kant op de stalen leidingen op het chassis. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties bekijken. Een remslang bestelt u gemakkelijk via AutoOnderdelenExpert.nl door het opgeven van uw kenteken.

Bekijk ook alle rover remslangen op RemOnderdelen.nl