Remslangen SAAB

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remslangen en remvloeistoffen

Onze pakketten worden geleverd door zowel PostNL als PDP. Elke SAAB heeft een eigen VIN-nummer. Hier vindt u altijd een passende remslang voor uw auto via het zoeken met behulp van uw kenteken. Voor half 5 besteld is de volgende dag geleverd

Remslang bestellen voor uw auto

De auto onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Remslangen slijten snel, dit komt doordat de remklauw beweegt t.o.v. het chassis. Hiertussen beweegt de remslang licht mee. Koelvloeistof loopt door de slang en wordt rond gepompt door de waterpomp. Omdat de remslang van rubber is, wordt deze na verloop van tijd hard en droogt uit , zo ontstaan er haarscheuren.

De juiste remslang vinden

Remslangen slijten vanwege het bewegen tijdens het rijden. Er ontstaan haarscheuren in het rubber, of de slang kan uitdrogen waardoor deze kan gaan lekken. Remleidingen zijn er in vele soorten en maten, maar hebben altijd nippels aan de uiteinden om ze te verbinden met de remklauwen en cilinders. Aan de andere kant op de stalen leidingen op het chassis. Omdat wij groots inkopen kunnen wij de prijzen zo laag houden op onze website. Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg.

Bekijk ook alle saab remslangen op RemOnderdelen.nl