Remslangen SAAB 900 II

Remslangen op een auto verbinden de remklauwen met het hydraulische remsysteem. Ze zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de APK aangezien er haarscheuren in zitten. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien maar zijn levensgevaarlijk wanneer er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt erg groot als men het rempedaal intrapt. Bij lekkage zullen de remblokken niet meer hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor het remmen aanzienlijk langer duurt.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
07-1993 tot heden
136
185
Hatchback
08-1994 tot heden
96
131
Hatchback
07-1993 tot heden
98
133
Hatchback
07-1993 tot heden
110
150
Hatchback
07-1993 tot heden
125
170
Hatchback

Remslang bestellen voor uw SAAB 900 II

Elke SAAB heeft een eigen VIN-nummer. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Als u nieuwe remonderdelen gaat vervangen is het altijd handig om een busje remvloeistof erbij te hebben. Het gewicht van auto's is bepalend voor de remweg.

Remslangen en remvloeistoffen

Omdat de remslang van rubber is, wordt deze na verloop van tijd hard en droogt uit , zo ontstaan er haarscheuren. Dot 4 is de meest gebruikte remvloeistof voor Europese auto's . Via uw kenteken voorzien wij u van het het passende onderdeel. De prijzen van de remslangen vallen erg mee. De slangen worden altijd geleverd met gratis remreiniger en vet. Het is raadzaam om ook gelijk een bus remvloeistof mee te bestellen, want deze moet altijd worden bijgevuld.

Remslang monteren

Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto. Dot 3 komt ook veel voor bij Japanse auto'sen LHM komt veel voor bij Citroën. Wij werken natuurlijk alleen met fabrikanten die aan deze specificaties voldoen. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen.