Remtrommels

Een remtrommel zit vaak op de achterkant van de auto. Een remtrommel werkt samen met een aantal andere onderdelen zoals remschoenen, wielremcilinders en handremkabels. Al deze onderdelen bij elkaar zorgen ervoor dat de auto tot stilstand komt aan de achterzijde. Een remtrommel gaat over het algemeen erg lang mee, tenzij er een ophoping van roest ontstaat door vocht in de remtrommel.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remtrommel voor uw auto

Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug! Wij verkopen onderdelen met kortingen tot 65%. Remtrommels worden bijna alleen maar gebruikt op de achterkant van uw auto. Ze hebben dezelfde werking als de remschijven aan de voorkant van uw auto. Bij beide moeten de remtrommels gedemonteerd worden en uitvoerig worden bekeken op slijtage en afstelling van de schoenen.

Remtrommels met wiellagers

Als een remcilinder gaat lekker waardoor er olie in de trommel komt, dan moeten de remschoenen vervangen worden. De remschoenen werken als een spons en nemen een groot deel van de weglekkende olie op. Een nieuwe remtrommel kopen bij AutoOnderdelenExpert.nl gaat heel gemakkelijk met behulp van het invullen van uw kenteken. Zo kunt u de juiste remtrommel selecteren voor uw auto. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen.

Zelf een remtrommel uitdraaien

Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd. Via het rempedaal en door de rembekrachtiger wordt er remvloeistof naar de wielremcilinders gedrukt. Deze wielremcilinders zijn verbonden aan de remschoenen en deze zetten vervolgens uit en drukken hierdoor tegen de remtrommel aan. Daardoor vertraagt de remtrommel en vervolgens ook de auto. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Koelvloeistof loopt door de slangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. Bij AutoOnderdelenExpert.nl koopt u de trommels ook altijd per twee om geen remverschil te krijgen. Let er ook op of u de wiellagers die in de trommel zitten mee moet vervangen.

Bekijk ook alle auto onderdelen voor uw auto op RemOnderdelen.nl