Remtrommels

Een remtrommel zit vaak op de achterkant van de auto. Een remtrommel werkt samen met een aantal andere onderdelen zoals remschoenen, wielremcilinders en handremkabels. Al deze onderdelen bij elkaar zorgen ervoor dat de auto tot stilstand komt aan de achterzijde. Een remtrommel gaat over het algemeen erg lang mee, tenzij er een ophoping van roest ontstaat door vocht in de remtrommel.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Werking van de remtrommel

Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een handige website. Als de handrem wordt aangetrokken, dan gebeurt hetzelfde: de remschoenen zetten uit en komen tegen de remtrommel aan. Remtrommels worden per stuk verkocht. Het valt echter aan te raden om de remtrommels per paar te vervangen, dit om remverschil te beperken. Het nadeel van remtrommels is dat deze hun warmte erg slecht kwijt kunnen raken. Daarom zitten er op modernere auto’s haast geen remtrommel-systemen meer. Als een remcilinder gaat lekker waardoor er olie in de trommel komt, dan moeten de remschoenen vervangen worden. De remschoenen werken als een spons en nemen een groot deel van de weglekkende olie op.

Remtrommels voor uw auto bestellen

Remtrommels worden bijna alleen maar gebruikt op de achterkant van uw auto. Ze hebben dezelfde werking als de remschijven aan de voorkant van uw auto. Via het rempedaal en door de rembekrachtiger wordt er remvloeistof naar de wielremcilinders gedrukt. Deze wielremcilinders zijn verbonden aan de remschoenen en deze zetten vervolgens uit en drukken hierdoor tegen de remtrommel aan. Daardoor vertraagt de remtrommel en vervolgens ook de auto. In de trommels zitten de remschoenen gemonteerd. Deze zorgen er na verloop van tijd en kilometers voor dat er groeven ontstaan in de trommels waardoor het remvermogen af zal nemen. Bij het kopen van een set nieuwe trommels is het aan te raden om ook de remschoenen te vernieuwen want deze werken met elkaar samen.

Remtrommels zelf monteren

In ons magazijn heeft RemOnderdelen.nl meer dan 20.000 producten op voorraad liggen. De achterkant van uw auto remt voor 20% mee. Er komt dus minder belasting op de achterkant van de auto dan op de voorkant. De achterkant slijt dus veel minder snel. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Bij beide moeten de remtrommels gedemonteerd worden en uitvoerig worden bekeken op slijtage en afstelling van de schoenen. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past.