100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 159 1.9 JTS 160PK
Bouwjaar 09.2005 - 11.2011

Remtrommels ALFA ROMEO 159 (939_) 1.9 JTS

Een remtrommel zit vaak op de achterkant van de auto. Een remtrommel werkt samen met een aantal andere onderdelen zoals remschoenen, wielremcilinders en handremkabels. Al deze onderdelen bij elkaar zorgen ervoor dat de auto tot stilstand komt aan de achterzijde. Een remtrommel gaat over het algemeen erg lang mee, tenzij er een ophoping van roest ontstaat door vocht in de remtrommel.

Remtrommels achterzijde

Werking van de remtrommel

Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor. Elke ALFA ROMEO 159 (939_) 1.9 JTS heeft een eigen VIN-nummer. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën.

Remtrommel voor uw ALFA ROMEO 159 (939_)

Als de handrem wordt aangetrokken, dan gebeurt hetzelfde: de remschoenen zetten uit en komen tegen de remtrommel aan. In de trommels zitten de remschoenen gemonteerd. Deze zorgen er na verloop van tijd en kilometers voor dat er groeven ontstaan in de trommels waardoor het remvermogen af zal nemen. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw ALFA ROMEO komen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DACIAPEUGEOTIVECOFIATMG.

Remtrommels met wiellagers

Of de trommels versleten zijn, herkent men aan te diepe groeven in het loopvlak waardoor het loopvlak niet meer glad is en aansluit met de remschoenen. Opschuren gaat niet in aangezien de schoen bij het monteren tegen de groeven aanloopt en de remtrommel er niet overheen gaat. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Het nadeel van remtrommels is dat deze hun warmte erg slecht kwijt kunnen raken. Daarom zitten er op modernere auto’s haast geen remtrommel-systemen meer. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis tube keramisch vet en spuitbus remreiniger.