100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO MITO 1.4 TB 140PK
Bouwjaar 12.2013 - heden

Remtrommels ALFA ROMEO MITO (955_) 1.4 TB

Een remtrommel zit vaak op de achterkant van de auto. Een remtrommel werkt samen met een aantal andere onderdelen zoals remschoenen, wielremcilinders en handremkabels. Al deze onderdelen bij elkaar zorgen ervoor dat de auto tot stilstand komt aan de achterzijde. Een remtrommel gaat over het algemeen erg lang mee, tenzij er een ophoping van roest ontstaat door vocht in de remtrommel.

Remtrommels achterzijde

Remtrommels met wiellagers

De achterkant van uw auto remt voor 20% mee. Er komt dus minder belasting op de achterkant van de auto dan op de voorkant. De achterkant slijt dus veel minder snel. Als een remcilinder gaat lekker waardoor er olie in de trommel komt, dan moeten de remschoenen vervangen worden. De remschoenen werken als een spons en nemen een groot deel van de weglekkende olie op. Bij het kopen van een set nieuwe trommels is het aan te raden om ook de remschoenen te vernieuwen want deze werken met elkaar samen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: BUICKRENAULTDAIMLERCHRYSLER. Via het rempedaal en door de rembekrachtiger wordt er remvloeistof naar de wielremcilinders gedrukt. Deze wielremcilinders zijn verbonden aan de remschoenen en deze zetten vervolgens uit en drukken hierdoor tegen de remtrommel aan. Daardoor vertraagt de remtrommel en vervolgens ook de auto.

Remtrommel voor uw ALFA ROMEO MITO (955_) 1.4 TB

Bij beide moeten de remtrommels gedemonteerd worden en uitvoerig worden bekeken op slijtage en afstelling van de schoenen. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. Aluminium velgen worden steeds vaker gemonteerd. Als de handrem wordt aangetrokken, dan gebeurt hetzelfde: de remschoenen zetten uit en komen tegen de remtrommel aan.

Werking van de remtrommel

De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden. Bij AutoOnderdelenExpert.nl koopt u de trommels ook altijd per twee om geen remverschil te krijgen. Let er ook op of u de wiellagers die in de trommel zitten mee moet vervangen. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Elke ALFA ROMEO MITO (955_) heeft een eigen VIN-nummer.