100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 Limousine 1.6 TDI 105PK
Bouwjaar 09.2013 - heden

Remtrommels AUDI A3 Limousine (8VS, 8VM) 1.6 TDI

Een remtrommel zit vaak op de achterkant van de auto. Een remtrommel werkt samen met een aantal andere onderdelen zoals remschoenen, wielremcilinders en handremkabels. Al deze onderdelen bij elkaar zorgen ervoor dat de auto tot stilstand komt aan de achterzijde. Een remtrommel gaat over het algemeen erg lang mee, tenzij er een ophoping van roest ontstaat door vocht in de remtrommel.

Remtrommels achterzijde

Werking van de remtrommel

Remtrommels worden bijna alleen maar gebruikt op de achterkant van uw auto. Ze hebben dezelfde werking als de remschijven aan de voorkant van uw auto. De juiste kwaliteit onderdelen garandeert uw veiligheid. Of de trommels versleten zijn, herkent men aan te diepe groeven in het loopvlak waardoor het loopvlak niet meer glad is en aansluit met de remschoenen. Opschuren gaat niet in aangezien de schoen bij het monteren tegen de groeven aanloopt en de remtrommel er niet overheen gaat. Als een remcilinder gaat lekker waardoor er olie in de trommel komt, dan moeten de remschoenen vervangen worden. De remschoenen werken als een spons en nemen een groot deel van de weglekkende olie op. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw order? Deze mailen wij naar uw e-mailadres.

Remtrommel voor uw AUDI A3 Limousine (8VS, 8VM) 1.6 TDI

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw AUDI A3 Limousine (8VS, 8VM), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Bij beide moeten de remtrommels gedemonteerd worden en uitvoerig worden bekeken op slijtage en afstelling van de schoenen. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Een kapotte remtrommel komt niet zo heel vaak voor. Alleen bij slijtage wordt de remtrommel vaak vervangen.

Remtrommels met wiellagers

De elektronische onderdelen in de huidige auto geeft veel storingen. Het nadeel van remtrommels is dat deze hun warmte erg slecht kwijt kunnen raken. Daarom zitten er op modernere auto’s haast geen remtrommel-systemen meer. In de trommels zitten de remschoenen gemonteerd. Deze zorgen er na verloop van tijd en kilometers voor dat er groeven ontstaan in de trommels waardoor het remvermogen af zal nemen. De achterkant van uw auto remt voor 20% mee. Er komt dus minder belasting op de achterkant van de auto dan op de voorkant. De achterkant slijt dus veel minder snel.