100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO 240 2.1 122PK
Bouwjaar 08.1974 - 09.1983

Stabilisatorstangen VOLVO 240 (P242, P244) 2.1

De stabilisatorstang is een stalen of kunststoffen stang. Vaak zitten er rubberen bevestigingsuiteinden op die verbonden worden tussen de draagarm en het chassis. De stang moet het overhellen van de auto in de bocht tegen gaan. Er komt erg veel kracht op de stang te staan. Het is daarom van groot belang dat de stabilisatorstang op tijd gecontroleerd wordt op slijtage.
Stabilisatorstangen voorzijde

APK-afkeur stabilisatorstangen

Daarbij zit er vet in de kogelgewrichten. Dit mag er niet uitlopen om het onderdeel intact te laten. Ook hier kijkt de keurmeester naar bij de APK. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze veilige coating is niet belastend voor het milieu. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Deze onderdelen hebben allemaal te maken met de stuurinrichting en wielophanging van het voertuig. Deze auto-onderdelen dragen in grote mate bij aan de veiligheid van het voertuig.

Stabilisatorstangen voor uw VOLVO 240 (P242, P244) 2.1 bestellen

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: BMWOLDSMOBILECADILLAC. Onze garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. Ook de arbeidstijd valt bij het monteren en demonteren van deze auto-onderdelen zeker wel mee. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de Europese Unie. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw VOLVO 240 (P242, P244), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.

Een kapotte stabilisatorstang herkennen

Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor. Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen. Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. Wij leveren onderdelen van de merken Brembo en Brakemax