100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO 240 2.3 113PK
Bouwjaar 08.1986 - 07.1987

Stabilisatorstangen VOLVO 240 (P242, P244) 2.3

De stabilisatorstang is een stalen of kunststoffen stang. Vaak zitten er rubberen bevestigingsuiteinden op die verbonden worden tussen de draagarm en het chassis. De stang moet het overhellen van de auto in de bocht tegen gaan. Er komt erg veel kracht op de stang te staan. Het is daarom van groot belang dat de stabilisatorstang op tijd gecontroleerd wordt op slijtage.
Stabilisatorstangen voorzijde

Stabilisatorstangen voor uw VOLVO 240 (P242, P244) 2.3 bestellen

De airco van het voertuig zorgt voor een koude temperatuur. Het vervangen van bijvoorbeeld stabilisatorstangen kan het beste per paar (dus per twee) gebeuren. Want links en rechts krijgen dezelfde krachten te verduren.Ditzelfde geldt voor een stuur- of fuseekogel. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DAFDODGEIVECO. Er zijn meer dan 32.000 artikelen die wij aanbieden. De elektronische onderdelen in de huidige auto geeft veel storingen.

Een kapotte stabilisatorstang herkennen

Wij controleren altijd bij de VOLVO 240 (P242, P244) dealer of de onderdelen passen op uw auto. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de EU. Speling op een kogel of stang geeft onregelmatig rijgedrag en overmatige slijtage aan de wielen.

APK-afkeur stabilisatorstangen

Daarbij zit er vet in de kogelgewrichten. Dit mag er niet uitlopen om het onderdeel intact te laten. Ook hier kijkt de keurmeester naar bij de APK. Elke VOLVO heeft een eigen VIN-nummer. Het is daarom van groot belang om de fuseekogels, stuurkogels en stabilisatoren regelmatig (of ten tijde van een onderhoudsbeurt) op speling of defecten te controleren. Indien gewenst kunt u uw pakket ook ophalen bij ons in Ermelo. Houdt u altijd rekening met zondagen, weekend en feestdagen.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.