100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO 340-360 Sedan 1.4 68PK
Bouwjaar 08.1986 - 12.1988

Stabilisatorstangen VOLVO 340-360 Sedan (344) 1.4

De stabilisatorstang is een stalen of kunststoffen stang. Vaak zitten er rubberen bevestigingsuiteinden op die verbonden worden tussen de draagarm en het chassis. De stang moet het overhellen van de auto in de bocht tegen gaan. Er komt erg veel kracht op de stang te staan. Het is daarom van groot belang dat de stabilisatorstang op tijd gecontroleerd wordt op slijtage.
Stabilisatorstangen voorzijde

Stabilisatorstangen voor uw VOLVO 340-360 Sedan (344) 1.4 bestellen

Er zijn meer dan 31.000 artikelen die wij aanbieden. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw VOLVO 340-360 Sedan (344), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Invoeren van auto's uit het buitenland komt steeds vaker voor. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto.

Een kapotte stabilisatorstang herkennen

Elke VOLVO heeft een eigen VIN-nummer. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe glijbussen, nieuwe veren, nieuwe pistons en nieuw handremmechanisme. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan vijftien jaar geleden. Bij de APK van de auto wordt er zeer nadrukkelijk naar de stuuronderdelen gekeken want deze heel erg belangrijk voor uw veiligheid tijdens het rijden.

APK-afkeur stabilisatorstangen

Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons in Ermelo. Fuseekogels, stuurkogels, spoorstangen en stabilisatorstangen behoren tot de auto-onderdelengroep chassis-onderdelen, ook wel stuurdelen genoemd. Vrijwel elke auto heeft meerdere chassisonderdelen op de auto zitten. Deze zorgen voor een stabiele en gecontroleerde wegligging en fatsoenlijk stuurgedrag van de auto. Het is daarom van groot belang om de fuseekogels, stuurkogels en stabilisatoren regelmatig (of ten tijde van een onderhoudsbeurt) op speling of defecten te controleren. Het vervangen van bijvoorbeeld stabilisatorstangen kan het beste per paar (dus per twee) gebeuren. Want links en rechts krijgen dezelfde krachten te verduren.Ditzelfde geldt voor een stuur- of fuseekogel.