100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO 850 Stationwagen 2.3 T5 226PK
Bouwjaar 02.1993 - 12.1996

Stabilisatorstangen VOLVO 850 Stationwagen (855) 2.3 T5

De stabilisatorstang is een stalen of kunststoffen stang. Vaak zitten er rubberen bevestigingsuiteinden op die verbonden worden tussen de draagarm en het chassis. De stang moet het overhellen van de auto in de bocht tegen gaan. Er komt erg veel kracht op de stang te staan. Het is daarom van groot belang dat de stabilisatorstang op tijd gecontroleerd wordt op slijtage.
Stabilisatorstangen voorzijde

Een kapotte stabilisatorstang herkennen

De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik. Indien gewenst kunt u uw aankoop ook ophalen bij ons in Ermelo. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw VOLVO 850 Stationwagen (855) 2.3 T5. Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden.

Stabilisatorstangen voor uw VOLVO 850 Stationwagen (855) bestellen

Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de dealer. Daarbij zit er vet in de kogelgewrichten. Dit mag er niet uitlopen om het onderdeel intact te laten. Ook hier kijkt de keurmeester naar bij de APK. Vrijwel elke auto heeft meerdere chassisonderdelen op de auto zitten. Deze zorgen voor een stabiele en gecontroleerde wegligging en fatsoenlijk stuurgedrag van de auto. Stuurdelen voor uw auto koopt u voordelig bij AutoOnderdelenExpert.nl met kortingen tot wel 65% op de dealerprijzen. Gemakkelijk de juiste voor uw auto vinden kan via onze kentekenzoeker. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt.

APK-afkeur stabilisatorstangen

Fuseekogels, stuurkogels, spoorstangen en stabilisatorstangen behoren tot de auto-onderdelengroep chassis-onderdelen, ook wel stuurdelen genoemd. Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? Elke VOLVO heeft een eigen VIN-nummer. Koelvloeistof loopt door de slangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. Het vervangen van bijvoorbeeld stabilisatorstangen kan het beste per paar (dus per twee) gebeuren. Want links en rechts krijgen dezelfde krachten te verduren.Ditzelfde geldt voor een stuur- of fuseekogel.