100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO 940 II Stationwagen 2.4 TD Interc. 122PK
Bouwjaar 08.1994 - 10.1998

Stabilisatorstangen VOLVO 940 II Stationwagen (945) 2.4 TD Interc.

De stabilisatorstang is een stalen of kunststoffen stang. Vaak zitten er rubberen bevestigingsuiteinden op die verbonden worden tussen de draagarm en het chassis. De stang moet het overhellen van de auto in de bocht tegen gaan. Er komt erg veel kracht op de stang te staan. Het is daarom van groot belang dat de stabilisatorstang op tijd gecontroleerd wordt op slijtage.
Stabilisatorstangen voorzijde

APK-afkeur stabilisatorstangen

Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis spuitbus remreiniger en een tube keramisch vet. Fuseekogels, stuurkogels, spoorstangen en stabilisatorstangen behoren tot de auto-onderdelengroep chassis-onderdelen, ook wel stuurdelen genoemd. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze schone coating is niet belastend voor het milieu.

Stabilisatorstangen voor uw VOLVO 940 II Stationwagen (945) 2.4 TD Interc. bestellen

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: SUZUKICITROENJAGUARLAND ROVERDAIHATSUALFA ROMEO. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan twintig jaar geleden. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd. Het vervangen van bijvoorbeeld stabilisatorstangen kan het beste per paar (dus per twee) gebeuren. Want links en rechts krijgen dezelfde krachten te verduren.Ditzelfde geldt voor een stuur- of fuseekogel. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt.

Een kapotte stabilisatorstang herkennen

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw VOLVO 940 II Stationwagen (945) komen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00. Het is daarom van groot belang om de fuseekogels, stuurkogels en stabilisatoren regelmatig (of ten tijde van een onderhoudsbeurt) op speling of defecten te controleren. Daarbij zit er vet in de kogelgewrichten. Dit mag er niet uitlopen om het onderdeel intact te laten. Ook hier kijkt de keurmeester naar bij de APK. Via uw kenteken voorzien wij u van het het juiste onderdeel.