100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO S90 II 2.0 T6 AWD 320PK
Bouwjaar 03.2016 - heden

Stabilisatorstangen VOLVO S90 II (234) 2.0 T6 AWD

De stabilisatorstang is een stalen of kunststoffen stang. Vaak zitten er rubberen bevestigingsuiteinden op die verbonden worden tussen de draagarm en het chassis. De stang moet het overhellen van de auto in de bocht tegen gaan. Er komt erg veel kracht op de stang te staan. Het is daarom van groot belang dat de stabilisatorstang op tijd gecontroleerd wordt op slijtage.
Stabilisatorstangen voorzijde
Stabilisatorstangen achterzijde

Een kapotte stabilisatorstang herkennen

Elke VOLVO S90 II (234) 2.0 T6 AWD heeft een eigen VIN-nummer. Fuseekogels, stuurkogels, spoorstangen en stabilisatorstangen behoren tot de auto-onderdelengroep chassis-onderdelen, ook wel stuurdelen genoemd. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de Europese Unie. Speling op een kogel of stang geeft onregelmatig rijgedrag en overmatige slijtage aan de wielen.

Stabilisatorstangen voor uw VOLVO S90 II (234) bestellen

Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw VOLVO. Het vervangen van bijvoorbeeld stabilisatorstangen kan het beste per paar (dus per twee) gebeuren. Want links en rechts krijgen dezelfde krachten te verduren.Ditzelfde geldt voor een stuur- of fuseekogel.

APK-afkeur stabilisatorstangen

In ons magazijn heeft AutoOnderdelenExpert.nl meer dan 20.000 producten op voorraad liggen. Het is daarom van groot belang om de fuseekogels, stuurkogels en stabilisatoren regelmatig (of ten tijde van een onderhoudsbeurt) op speling of defecten te controleren. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. Bij de APK van de auto wordt er zeer nadrukkelijk naar de stuuronderdelen gekeken want deze heel erg belangrijk voor uw veiligheid tijdens het rijden.