100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO V40 Hatchback/Van 1.6 D2/ DRIVe 114PK
Bouwjaar 09.2013 - 12.2015

Stabilisatorstangen VOLVO V40 Hatchback/Van (525, 526) 1.6 D2/ DRIVe

De stabilisatorstang is een stalen of kunststoffen stang. Vaak zitten er rubberen bevestigingsuiteinden op die verbonden worden tussen de draagarm en het chassis. De stang moet het overhellen van de auto in de bocht tegen gaan. Er komt erg veel kracht op de stang te staan. Het is daarom van groot belang dat de stabilisatorstang op tijd gecontroleerd wordt op slijtage.
Stabilisatorstangen voorzijde
Stabilisatorstangen achterzijde

Stabilisatorstangen voor uw VOLVO V40 Hatchback/Van (525, 526) 1.6 D2/ DRIVe bestellen

Deze onderdelen hebben allemaal te maken met de stuurinrichting en wielophanging van het voertuig. Deze auto-onderdelen dragen in grote mate bij aan de veiligheid van het voertuig. Wij controleren altijd bij de VOLVO V40 Hatchback/Van (525, 526) dealer of de onderdelen passen op uw auto. Het is makkelijk en voordelig om het onderdeel online te bestellen. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. Een stabilisatorstang of stuurkogel bij u bij AutoOnderdelenExpert.nl tegen zeer scherpe prijzen waardoor het vervangen niet erg prijzig is.

APK-afkeur stabilisatorstangen

Vrijwel elke auto heeft meerdere chassisonderdelen op de auto zitten. Deze zorgen voor een stabiele en gecontroleerde wegligging en fatsoenlijk stuurgedrag van de auto. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Het vervangen van bijvoorbeeld stabilisatorstangen kan het beste per paar (dus per twee) gebeuren. Want links en rechts krijgen dezelfde krachten te verduren.Ditzelfde geldt voor een stuur- of fuseekogel. Fuseekogels, stuurkogels, spoorstangen en stabilisatorstangen behoren tot de auto-onderdelengroep chassis-onderdelen, ook wel stuurdelen genoemd. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: SMARTDAIMLERPEUGEOT.

Een kapotte stabilisatorstang herkennen

Ook de arbeidstijd valt bij het monteren en demonteren van deze auto-onderdelen zeker wel mee. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw VOLVO.