100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO V70 III D3 150PK
Bouwjaar 03.2015 - 04.2016

Stabilisatorstangen VOLVO V70 III (135) D3

De stabilisatorstang is een stalen of kunststoffen stang. Vaak zitten er rubberen bevestigingsuiteinden op die verbonden worden tussen de draagarm en het chassis. De stang moet het overhellen van de auto in de bocht tegen gaan. Er komt erg veel kracht op de stang te staan. Het is daarom van groot belang dat de stabilisatorstang op tijd gecontroleerd wordt op slijtage.
Stabilisatorstangen voorzijde
Stabilisatorstangen achterzijde

APK-afkeur stabilisatorstangen

Onze garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. Elke VOLVO V70 III (135) D3 heeft een eigen VIN-nummer. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties inzien. Ook de arbeidstijd valt bij het monteren en demonteren van deze auto-onderdelen zeker wel mee. Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben.

Stabilisatorstangen voor uw VOLVO V70 III (135) bestellen

Daarbij zit er vet in de kogelgewrichten. Dit mag er niet uitlopen om het onderdeel intact te laten. Ook hier kijkt de keurmeester naar bij de APK. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw VOLVO past. Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons op locatie. Na uw bestelling controleren wij handmatig uw bestelling en nemen wij telefonisch contact op als dit nodig is.

Een kapotte stabilisatorstang herkennen

Bij de APK van de auto wordt er zeer nadrukkelijk naar de stuuronderdelen gekeken want deze heel erg belangrijk voor uw veiligheid tijdens het rijden. Speling op een kogel of stang geeft onregelmatig rijgedrag en overmatige slijtage aan de wielen. Invoeren van auto's uit Duitsland komt steeds vaker voor. Het is daarom van groot belang om de fuseekogels, stuurkogels en stabilisatoren regelmatig (of ten tijde van een onderhoudsbeurt) op speling of defecten te controleren.