100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO V90 Stationwagen 2.5 179PK
Bouwjaar 11.1996 - 10.1997

Stabilisatorstangen VOLVO V90 Stationwagen (965) 2.5

De stabilisatorstang is een stalen of kunststoffen stang. Vaak zitten er rubberen bevestigingsuiteinden op die verbonden worden tussen de draagarm en het chassis. De stang moet het overhellen van de auto in de bocht tegen gaan. Er komt erg veel kracht op de stang te staan. Het is daarom van groot belang dat de stabilisatorstang op tijd gecontroleerd wordt op slijtage.
Stabilisatorstangen voorzijde

APK-afkeur stabilisatorstangen

Welke onderdelen slijten wel in uw auto? Het vervangen van bijvoorbeeld stabilisatorstangen kan het beste per paar (dus per twee) gebeuren. Want links en rechts krijgen dezelfde krachten te verduren.Ditzelfde geldt voor een stuur- of fuseekogel. Ook de arbeidstijd valt bij het monteren en demonteren van deze auto-onderdelen zeker wel mee. Stuurdelen voor uw auto koopt u voordelig bij AutoOnderdelenExpert.nl met kortingen tot wel 65% op de dealerprijzen. Gemakkelijk de juiste voor uw auto vinden kan via onze kentekenzoeker.

Stabilisatorstangen voor uw VOLVO V90 Stationwagen (965) 2.5 bestellen

Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw VOLVO V90 Stationwagen (965). Het is daarom van groot belang om de fuseekogels, stuurkogels en stabilisatoren regelmatig (of ten tijde van een onderhoudsbeurt) op speling of defecten te controleren. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties bekijken. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden.

Een kapotte stabilisatorstang herkennen

Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. Er zijn meer dan 30.000 artikelen die wij aanbieden. Vrijwel elke auto heeft meerdere chassisonderdelen op de auto zitten. Deze zorgen voor een stabiele en gecontroleerde wegligging en fatsoenlijk stuurgedrag van de auto. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de dealer.