100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO XC90 II T5 AWD 254PK
Bouwjaar 06.2015 - 12.2018

Stabilisatorstangen VOLVO XC90 II (256) T5 AWD

De stabilisatorstang is een stalen of kunststoffen stang. Vaak zitten er rubberen bevestigingsuiteinden op die verbonden worden tussen de draagarm en het chassis. De stang moet het overhellen van de auto in de bocht tegen gaan. Er komt erg veel kracht op de stang te staan. Het is daarom van groot belang dat de stabilisatorstang op tijd gecontroleerd wordt op slijtage.
Stabilisatorstangen voorzijde
Stabilisatorstangen achterzijde

Stabilisatorstangen voor uw VOLVO XC90 II (256) T5 AWD bestellen

Daarbij zit er vet in de kogelgewrichten. Dit mag er niet uitlopen om het onderdeel intact te laten. Ook hier kijkt de keurmeester naar bij de APK. Koelvloeistof loopt door de koelslangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Het is daarom van groot belang om de fuseekogels, stuurkogels en stabilisatoren regelmatig (of ten tijde van een onderhoudsbeurt) op speling of defecten te controleren. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto.

APK-afkeur stabilisatorstangen

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw VOLVO XC90 II (256) past. Deze onderdelen hebben allemaal te maken met de stuurinrichting en wielophanging van het voertuig. Deze auto-onderdelen dragen in grote mate bij aan de veiligheid van het voertuig. Speling op een kogel of stang geeft onregelmatig rijgedrag en overmatige slijtage aan de wielen. Wij verkopen auto onderdelen met kortingen tot 65%. Onze pakketten worden geleverd door zowel PostNL als PDP.

Een kapotte stabilisatorstang herkennen

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: GMCMITSUBISHIIVECO. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan tien jaar geleden. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Het vervangen van bijvoorbeeld stabilisatorstangen kan het beste per paar (dus per twee) gebeuren. Want links en rechts krijgen dezelfde krachten te verduren.Ditzelfde geldt voor een stuur- of fuseekogel.