Stuurkogels

Een stuurkogel is een kogelgewricht. Dit gewricht zorgt voor een verbinding tussen het wiel en het stuurhuis. De buitenste stuurkogel zit bevestigd aan de wielzijde. Deze wordt op de binnenste stuurkogel vastgeschroefd. De binnenste stuurkogel noemt men ook wel de axiaalkogel, deze zit dus aan het stuurhuis bevestigd. De stuurkogel is af te stellen zodat men de sporing van de auto kan bepalen. Dit gebeurt vaak tijdens het uitlijnen van de auto.

Vul uw kenteken in om snel remschijven voor uw auto te vinden

Stuurkogel zelf monteren

Carbon is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Deze onderdelen hebben allemaal te maken met de stuurinrichting en wielophanging van het voertuig. Alle onderdelen dragen in zeer hoge mate bij aan de veiligheid van het voertuig. Bij de APK van de auto wordt er nauwgezet naar de stuuronderdelen gekeken, deze zijn natuurlijk uitermate belangrijk voor uw veiligheid tijdens het rijden. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen.

Stuurkogel voor uw auto kopen

Omdat wij groots inkopen kunnen wij de prijzen zo laag houden op onze website. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan twintig jaar geleden. Het is daarom van groot belang om de fuseekogels, stuurkogels en stabilisatoren regelmatig of ten tijde van een onderhoudsbeurt op speling of defecten te controleren. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe pistons en nieuw handremmechanisme. Vrijwel elke auto heeft meerdere chassisonderdelen op de auto zitten. Deze zorgen voor een stabiele en gecontroleerde wegligging en fatsoenlijk stuurgedrag van de auto.

Stuurkogels voor uw auto bestellen

Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis spuitbus remreiniger en een tube keramisch vet. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Fuseekogels, stuurkogels, spoorstangen en stabilisatorstangen behoren tot de auto onderdelen groep chassis-onderdelen (ook wel stuurdelen genoemd). De electronica in de huidige auto geeft veel storingen.