100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO SPIDER 2.0 JTDM 163PK
Bouwjaar 04.2009 - 03.2011

Stuurkogels ALFA ROMEO SPIDER (939_) 2.0 JTDM

Een stuurkogel is een kogelgewricht. Dit gewricht zorgt voor een verbinding tussen het wiel en het stuurhuis. De buitenste stuurkogel zit bevestigd aan de wielzijde. Deze wordt op de binnenste stuurkogel vastgeschroefd. De binnenste stuurkogel noemt men ook wel de axiaalkogel, deze zit dus aan het stuurhuis bevestigd. De stuurkogel is af te stellen zodat men de sporing van de auto kan bepalen. Dit gebeurt vaak tijdens het uitlijnen van de auto.

Spoorstangeinden voorzijde
Axiaalkogels voorzijde

Stuurkogel zelf monteren

Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw ALFA ROMEO SPIDER (939_) 2.0 JTDM komen. De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik. Wanneer u bij ons betaald via AfterPay dan krijgt u later pas de factuur.

Stuurkogels voor uw ALFA ROMEO SPIDER (939_) bestellen

Ook de arbeidstijd valt bij het monteren en demonteren van deze auto-onderdelen zeker wel mee. Vrijwel elke auto heeft meerdere chassisonderdelen op de auto zitten. Deze zorgen voor een stabiele en gecontroleerde wegligging en fatsoenlijk stuurgedrag van de auto. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Het vervangen van bijvoorbeeld stabilisatorstangen kan het beste per paar (dus per twee) gebeuren. Want links en rechts krijgen dezelfde krachten te verduren.Ditzelfde geldt voor een stuur- of fuseekogel.

Speling op uw stuurkogel

De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Bij de APK van de auto wordt er nauwgezet naar de stuuronderdelen gekeken, deze zijn natuurlijk uitermate belangrijk voor uw veiligheid tijdens het rijden. Daarbij zit er vet in de kogelgewrichten. Dit mag er niet uitlopen om het onderdeel intact te laten. Ook hier kijkt de keurmeester naar bij de APK. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Wij controleren altijd bij de ALFA ROMEO dealer of de onderdelen passen op uw auto.