WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Stuurkogels FIAT 126 (126_)

Een stuurkogel is een kogelgewricht. Dit gewricht zorgt voor een verbinding tussen het wiel en het stuurhuis. De buitenste stuurkogel zit bevestigd aan de wielzijde. Deze wordt op de binnenste stuurkogel vastgeschroefd. De binnenste stuurkogel noemt men ook wel de axiaalkogel, deze zit dus aan het stuurhuis bevestigd. De stuurkogel is af te stellen zodat men de sporing van de auto kan bepalen. Dit gebeurt vaak tijdens het uitlijnen van de auto.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
09-1972 tot heden
17
23
Bijzondere carrosserie
07-1977 tot heden
17
23
Bijzondere carrosserie
07-1981 tot heden
18
24
Bijzondere carrosserie

Stuurkogels voor uw FIAT 126 (126_) bestellen

Bij de APK van de auto wordt er nauwgezet naar de stuuronderdelen gekeken, deze zijn natuurlijk uitermate belangrijk voor uw veiligheid tijdens het rijden. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan vijftien jaar geleden. Het is daarom van groot belang om de fuseekogels, stuurkogels en stabilisatoren regelmatig of ten tijde van een onderhoudsbeurt op speling of defecten te controleren. Vrijwel elke auto heeft meerdere chassisonderdelen op de auto zitten. Deze zorgen voor een stabiele en gecontroleerde wegligging en fatsoenlijk stuurgedrag van de auto.

De juiste stuurkogel vinden

Fuseekogels, stuurkogels, spoorstangen en stabilisatorstangen behoren tot de auto onderdelen groep chassis-onderdelen (ook wel stuurdelen genoemd). Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Vandaag besteld, morgen bij u in huis. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00. Er zijn meer dan 31.000 artikelen die wij aanbieden.

Een defect stuurkogel herkennen

Een stabilisatorstang of stuurkogel bij u bij AutoOnderdelenExpert.nl tegen zeer scherpe prijzen waardoor het vervangen niet erg prijzig is. Bij alle producten bevind zich een handige handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw FIAT. Daarbij zit er vet in de kogelgewrichten. Dit mag er niet uitlopen om het onderdeel intact te laten. Ook hier kijkt de keurmeester naar bij de APK.