brand: FIAT
Gekozen auto:FIAT BRAVO I (182_) 1.9 JTD 105 105PK
Bouwjaar 12-1998 - heden

Stuurkogels FIAT BRAVO I (182_) 1.9 JTD 105

Een stuurkogel is een kogelgewricht. Dit gewricht zorgt voor een verbinding tussen het wiel en het stuurhuis. De buitenste stuurkogel zit bevestigd aan de wielzijde. Deze wordt op de binnenste stuurkogel vastgeschroefd. De binnenste stuurkogel noemt men ook wel de axiaalkogel, deze zit dus aan het stuurhuis bevestigd. De stuurkogel is af te stellen zodat men de sporing van de auto kan bepalen. Dit gebeurt vaak tijdens het uitlijnen van de auto.

Spoorstangeinden voorzijde, rechts

Een defect stuurkogel herkennen

Wij controleren altijd bij de FIAT BRAVO I (182_) 1.9 JTD 105 dealer of de onderdelen passen op uw auto. Carbon is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. De electronica in de huidige auto geeft veel storingen. Speling op een kogel of stang kan zeer onregelmatig rijgedrag en overmatige slijtage aan de banden veroorzaken.

De juiste stuurkogel vinden

U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw auto-onderdelen.

Stuurkogels voor uw FIAT BRAVO I (182_) bestellen

Fuseekogels, stuurkogels, spoorstangen en stabilisatorstangen behoren tot de auto onderdelen groep chassis-onderdelen (ook wel stuurdelen genoemd). Vrijwel elke auto heeft meerdere chassisonderdelen op de auto zitten. Deze zorgen voor een stabiele en gecontroleerde wegligging en fatsoenlijk stuurgedrag van de auto. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw FIAT, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn.