100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: FIAT
Gekozen auto:FIAT QUBO 1.4 73PK
Bouwjaar 02-2008 - heden

Stuurkogels FIAT QUBO (225_) 1.4

Een stuurkogel is een kogelgewricht. Dit gewricht zorgt voor een verbinding tussen het wiel en het stuurhuis. De buitenste stuurkogel zit bevestigd aan de wielzijde. Deze wordt op de binnenste stuurkogel vastgeschroefd. De binnenste stuurkogel noemt men ook wel de axiaalkogel, deze zit dus aan het stuurhuis bevestigd. De stuurkogel is af te stellen zodat men de sporing van de auto kan bepalen. Dit gebeurt vaak tijdens het uitlijnen van de auto.

Spoorstangeinden voorzijde
Axiaalkogels voorzijde

Speling op uw stuurkogel

Speling op een kogel of stang kan zeer onregelmatig rijgedrag en overmatige slijtage aan de banden veroorzaken. Houdt u altijd rekening met feestdagen, weekend en zondagen. Het vervangen van bijvoorbeeld stabilisatorstangen kan het beste per paar (dus per twee) gebeuren. Want links en rechts krijgen dezelfde krachten te verduren.Ditzelfde geldt voor een stuur- of fuseekogel. Daarbij zit er vet in de kogelgewrichten. Dit mag er niet uitlopen om het onderdeel intact te laten. Ook hier kijkt de keurmeester naar bij de APK.

Stuurkogel zelf monteren

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw FIAT QUBO (225_) 1.4 past. Elke FIAT QUBO (225_) heeft een eigen VIN-nummer. Deze onderdelen hebben allemaal te maken met de stuurinrichting en wielophanging van het voertuig. Alle onderdelen dragen in zeer hoge mate bij aan de veiligheid van het voertuig. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DAEWOOVAUXHALLNISSANSKODA. Ook de arbeidstijd valt bij het monteren en demonteren van deze auto-onderdelen zeker wel mee.

Stuurkogels voor uw FIAT bestellen

Stuurdelen voor uw auto koopt u voordelig bij AutoOnderdelenExpert.nl met kortingen tot wel 65% op de dealerprijzen. Gemakkelijk de juiste voor uw auto vinden kan via onze kentekenzoeker. Fuseekogels, stuurkogels, spoorstangen en stabilisatorstangen behoren tot de auto onderdelen groep chassis-onderdelen (ook wel stuurdelen genoemd). Wij leveren onderdelen van de merken ABS en Brembo Vrijwel elke auto heeft meerdere chassisonderdelen op de auto zitten. Deze zorgen voor een stabiele en gecontroleerde wegligging en fatsoenlijk stuurgedrag van de auto.