Stuurkogels VOLVO

Een stuurkogel is een kogelgewricht. Dit gewricht zorgt voor een verbinding tussen het wiel en het stuurhuis. De buitenste stuurkogel zit bevestigd aan de wielzijde. Deze wordt op de binnenste stuurkogel vastgeschroefd. De binnenste stuurkogel noemt men ook wel de axiaalkogel, deze zit dus aan het stuurhuis bevestigd. De stuurkogel is af te stellen zodat men de sporing van de auto kan bepalen. Dit gebeurt vaak tijdens het uitlijnen van de auto.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Stuurkogels voor uw VOLVO bestellen

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Fuseekogels, stuurkogels, spoorstangen en stabilisatorstangen behoren tot de auto onderdelen groep chassis-onderdelen (ook wel stuurdelen genoemd). Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Stuurkogel zelf demonteren

De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Gietijzer komt minder vaak voor als component. Deze onderdelen hebben allemaal te maken met de stuurinrichting en wielophanging van het voertuig. Alle onderdelen dragen in zeer hoge mate bij aan de veiligheid van het voertuig. Een RDW keuring is verplicht bij een geimporteerde auto. Ook de arbeidstijd valt bij het monteren en demonteren van deze auto-onderdelen zeker wel mee.

Een defect stuurkogel herkennen

Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden. De auto-onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Speling op een kogel of stang kan zeer onregelmatig rijgedrag en overmatige slijtage aan de banden veroorzaken.

Bekijk ook alle volvo stuurkogels op RemOnderdelen.nl