WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Wiellagers HYUNDAI ACCENT I (X-3)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
10-1994 tot heden
44
60
Hatchback
10-1994 tot heden
55
75
Hatchback

Speling op een wiellager ondervangen

Wanneer de afdichting op het wiellager kapot of beschadigd is, begint het geluid erg zwak en daarna wordt het wat harder. Lucht en interieur filters worden bij een onderhoudsbeurt vervangen. Er zijn een aantal zaken die u moet weten bij het aankopen van wiellagers. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze veilige coating is niet belastend voor het milieu.

Juiste wiellager voor uw HYUNDAI ACCENT I (X-3)

Wiellagers kunnen slecht tegen hitte en water. De onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. Wiellagers zijn doorgaans gemaakt van zeer sterk staal en ze zijn daarom zeer duurzaam. Wij controleren altijd bij de HYUNDAI dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Wiellager zelf demonteren

Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Een wielnaaf heeft minimaal drie bevestigingspunten op het wiel zitten. Het is snel en voordelig om het onderdeel online te bestellen. Het is dus van groot belang dat het wiellager of wielnaaf van uw auto op tijd wordt vervangen.