WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!
brand: HYUNDAI
Gekozen auto:HYUNDAI i20 ACTIVE (IB, GB) 1.0 T-GDI 120PK
Bouwjaar 09-2015 - heden

Wiellagers HYUNDAI i20 ACTIVE (IB, GB) 1.0 T-GDI

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Juiste wiellager voor uw HYUNDAI i20 ACTIVE (IB, GB) 1.0 T-GDI

Met de komst van complete wielnaven met ingebouwde lagers en ABS-sensoren wordt het zelf vervangen een erg eenvoudig klusje. Het is dus van groot belang dat het wiellager of wielnaaf van uw auto op tijd wordt vervangen. Houdt u altijd rekening met zondagen en feestdagen. Vaak voorkomende zijn de perslagers, met en zonder ABS-ring. Wiellager-kits zijn meestal voor links én rechts, hier zit geen verschil in.

Speling op een wiellager ondervangen

Het demonteren van wiellagers is een lastige klus. Bij gebrek aan smering kan een wiellager ook beschadigen. Er zijn veel onderdelen die gedemonteerd moeten worden voordat u bij wiellager kunt bereiken, vooral bij een voertuig met vierwielaandrijving of met voorwielaandrijving. Bij insturen in een bocht kunt u het linker of het rechter wiellager horen.

Wiellager zelf demonteren

Een wielnaaf heeft minimaal drie bevestigingspunten op het wiel zitten. Daarbij is deze klus niet te klaren zonder een pers. Daarom worden lagers bij de APK onderzocht. Dit geluid is vergelijkbaar met een slechte wiellager.