Wiellagers HYUNDAI i30 Stationwagen (FD)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
10-2007 tot heden
77
105
Stationwagen
11-2009 tot heden
80
109
Stationwagen
02-2008 tot heden
90
122
Stationwagen
02-2008 tot heden
85
116
Stationwagen
02-2008 tot heden
93
126
Stationwagen
02-2008 tot heden
105
143
Stationwagen

Ronkend geluid bij een wiellager

Iets anders om in uw achterhoofd te houden: als u de optie voor een wiellager-kit en complete wielnaaf assemblage hebt, dat hoeft u niet automatisch te gaan voor de goedkopere van de 2 opties, omdat er veel meer arbeid nodig is om het wiellager kit te vervangen dan de complete naaf. Vraag dus een prijsopgaaf aan bij uw monteur voor beide opties. Zo kunt u bepalen welke optie echt de goedkoopste (en de beste) is voor uw auto. Aluminium velgen worden steeds vaker gemonteerd. Elk wiel heeft een wiellager in de naaf zitten. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Wiellagers worden vaak per as (dus per twee) vervangen.

Perslagers voor uw HYUNDAI i30 Stationwagen (FD)

Wij doen niet moeilijk over het ruilen van producten, bij ons kunt u tot 100 dagen na bestellen retouren. Wielnaven kunnen eenvoudig over de as worden geschoven. Zelfs als ze beginnen met het maken van dat aparte geluid, zullen ze waarschijnlijk nog voor een zeer lange tijd meegaan. Het is een moeilijke klus om zelf te doen, zeker zonder pers. De wiellagers in en uit de naaf krijgen is een erg nauw werkje.

Wiellager monteren

Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto. Wij controleren altijd bij de HYUNDAI dealer of de onderdelen passen op uw auto. Als het geluid iets minder is als je naar rechts draait, kan het zo zijn dat de beschadigde lager aan de linkerkant zit of andersom. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer.