Wiellagers HYUNDAI SONATA IV (EF)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto

Wiellager zelf demonteren

Wiellagers worden tijdens de APK uitvoerig getest. Het klinkt als het geluid dat de banden maken bij het raken van een strook op de snelweg, niet enorm luid. Laat iemand anders het voertuig starten en gas geven tot zo’n 20 kilometer per uur. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw HYUNDAI SONATA IV (EF) past.

Juiste wiellager voor uw HYUNDAI

Plaats een lange schroevendraaier of stethoscoop op de naaf bij elk wiellager. Dit is echt een klus voor mensen met veel ervaring. Let goed op of het geluid harder of zachter wordt. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof.

Speling op een wiellager ondervangen

Wees wel voorzichtig. Laat het gereedschap geen bewegend onderdeel raken, anders kan het omhoog vliegen en u raken. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen. A-merk wiellagers zijn SKF SNR TIMKEN ABS.