Wiellagers JAGUAR

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Wiellagers kopen JAGUAR

Remmen demonteren zodat de lagers gemoteerd kunnen worden. Daarom worden lagers bij de APK onderzocht. Wees wel voorzichtig. Laat het gereedschap geen bewegend onderdeel raken, anders kan het omhoog vliegen en u raken. Iets anders om in uw achterhoofd te houden: als u de optie voor een wiellager-kit en complete wielnaaf assemblage hebt, dat hoeft u niet automatisch te gaan voor de goedkopere van de 2 opties, omdat er veel meer arbeid nodig is om het wiellager kit te vervangen dan de complete naaf. Vraag dus een prijsopgaaf aan bij uw monteur voor beide opties. Zo kunt u bepalen welke optie echt de goedkoopste (en de beste) is voor uw auto. Omdat wij groots inkopen kunnen wij de prijzen zo laag houden op onze website.

Wiellagers met een ingebouwd ABS-sensor

Het is dus van groot belang dat het wiellager of wielnaaf van uw auto op tijd wordt vervangen. De meeste moderne wiellagers zijn geseald. De meeste wielen hebben vandaag de dag vier of vijf bouten. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt.

Juiste wiellager voor uw auto

Een kapotte lager heeft speling of maakt geluid. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de EU. Wielnaven en -lagers met ABS-sensoren. Bijna alle auto's van tegenwoordig hebben ook ABS in het remsysteem, wat betekent dat er ook ABS-sensoren op de auto zitten. Deze worden vaak in de wiellagers gemonteerd als magnetische afdichting van een pers lager. Ook als complete ABS-sensor ingebouwd in de wielnaaf van uw auto komen ze voor. Bij insturen in een bocht kunt u het linker of het rechter wiellager horen.

Bekijk ook alle jaguar wiellagers op RemOnderdelen.nl