Wiellagers LOTUS ELISE

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
11-2000 tot heden
90
122
Cabriolet
05-2002 tot heden
118
160
Cabriolet

Speling op een wiellager ondervangen

Laat iemand anders het voertuig starten en gas geven tot zo’n 20 kilometer per uur. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de Europese Unie. De airco van het voertuig zorgt voor een koele temperatuur. De meeste wielen hebben vandaag de dag vier of vijf bouten.

Wiellager zelf demonteren

Carbon is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Wij leveren onderdelen van de merken ABS, Brembo en Brakemax De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Het is lastig om vast te stellen of het lawaai echt van de wiellagers komt, aangezien de auto moet rijden om de het geluid te reproduceren. De meeste moderne wiellagers zijn geseald.

Juiste wiellager voor uw LOTUS ELISE

Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd. Zelfs als ze beginnen met het maken van dat aparte geluid, zullen ze waarschijnlijk nog voor een zeer lange tijd meegaan. Luister door het handvat van de schroevendraaier (of door de stethoscoop) voor het geluid en zo kunt u gegarandeerd horen welke lager slecht is. Wanneer u in de buurt van Ermelo woont kunt u het pakket ophalen, uiteraard versturen wij de producten door heel Nederland. Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium.