brand: MERCEDES-BENZ
Gekozen auto:MERCEDES-BENZ 190 (W201) E 2.3-16 170PK
Bouwjaar 09-1985 - heden

Wiellagers MERCEDES-BENZ 190 (W201) E 2.3-16

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

voorzijde, links of rechts
achterzijde, links of rechts

Wiellager zelf demonteren

Een wielnaaf heeft minimaal drie bevestigingspunten op het wiel zitten. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze schone coating is niet belastend voor het milieu. De magneetkant testen met een ijzeronderdeel. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise.

Speling op een wiellager ondervangen

Wielnaven en -lagers met ABS-sensoren. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw MERCEDES-BENZ 190 (W201) E 2.3-16, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Wiellager-kits zijn meestal voor links én rechts, hier zit geen verschil in. Bij ons shopt u altijd veilig. Wij zijn aangesloten bij het bekende "Webshop Keurmerk" en hebben al meer dan 14 duizend positieve reviews. Gehakte, gegratineerde of gecurvede banden maken vaak ook een ritmisch geluid. Dit geluid neemt toe naarmate men sneller gaat.

Juiste wiellager voor uw MERCEDES-BENZ 190 (W201)

Wanneer de zegel gebroken of beschadigd is, zal het wiellager kapot gaan en geluid gaan maken. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Onze garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. Uiteraard is juiste werking van de wiellagers op uw auto erg belangrijk voor uw eigen veiligheid. Demontage is geen heel lastige klus.