Wiellagers MERCEDES-BENZ CLS (C219)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Perslagers voor uw MERCEDES-BENZ CLS (C219)

Wielnaven zijn een stuk prijziger dan losse lagers, maar wel gemakkelijker te vervangen. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest. De wegligging is een stuk minder goed. Als je echt wilt weten of het geluid een peilend geluid is, en je de auto op een brug krijgen, dan kun je een geïmproviseerde stethoscoop (een grote schroevendraaier) gebruiken om naar het geluid te luisteren. Zo kunt u onderzoeken waar het geluid vandaan komt.

Ronkend geluid bij een wiellager

Demontage is geen heel lastige klus. Het gewicht van auto's is bepalend voor de remweg. Bij sommige auto’s, met name Volkswagen/Audi, kunnen er meerdere types op zitten in verband met de PR-codes. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw MERCEDES-BENZ, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Kijk ook naar je banden als je een soort geruis hoort.

Wiellager monteren

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw onderdelen. Bij gebrek aan smering kan een wiellager ook beschadigen. Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een snelle website. Wanneer de afdichting op het wiellager kapot of beschadigd is, begint het geluid erg zwak en daarna wordt het wat harder.