Wiellagers MERCEDES-BENZ E-KLASSE Coupé (C238)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Wiellager monteren

Vaak voorkomende zijn de perslagers, met en zonder ABS-ring. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze schone coating is niet belastend voor het milieu. Een wiellager krijgt enorm grote en zware krachten te verduren. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Invoeren van auto's uit Belgie komt steeds vaker voor.

Perslagers voor uw MERCEDES-BENZ E-KLASSE Coupé (C238)

Wiellagers kunnen slecht tegen hitte en water. Koelvloeistof loopt door de koelslangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw MERCEDES-BENZ past. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. De meeste moderne wiellagers zijn geseald.

Ronkend geluid bij een wiellager

Zelfs als ze beginnen met het maken van dat aparte geluid, zullen ze waarschijnlijk nog voor een zeer lange tijd meegaan. Bij sommige auto’s, met name Volkswagen/Audi, kunnen er meerdere types op zitten in verband met de PR-codes. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen. Kijk ook naar je banden als je een soort geruis hoort. Losse schalen zijn conisch en in twee delen.