100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: MERCEDES-BENZ
Gekozen auto:MERCEDES-BENZ E-KLASSE Coupé (C238) E 350 d 4-matic 258PK
Bouwjaar 06-2017 - heden

Wiellagers MERCEDES-BENZ E-KLASSE Coupé (C238) E 350 d 4-matic

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

voorzijde

Wiellagers kopen MERCEDES-BENZ E-KLASSE Coupé (C238) E 350 d 4-matic

Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Indien gewenst kunt u uw producten ook ophalen bij ons in Ermelo. De meeste wielen hebben vandaag de dag vier of vijf bouten. Bij monteren altijd op de buitenste ringen persen.

Versleten wiellagers op een auto

Op onder andere YouTube hebben wij diverse video's staan welke u helpen bij het monteren van het door u bestelde onderdeel. Plaats een lange schroevendraaier of stethoscoop op de naaf bij elk wiellager. Het vervangen van wiellagers is een klus die thuis door bekwame monteurs met de juiste hulpmiddelen gedaan kan worden, maar in de meeste gevallen is het beter om deze klus uit te besteden. Bijna alle auto's van tegenwoordig hebben ook ABS in het remsysteem, wat betekent dat er ook ABS-sensoren op de auto zitten. Deze worden vaak in de wiellagers gemonteerd als magnetische afdichting van een pers lager. Ook als complete ABS-sensor ingebouwd in de wielnaaf van uw auto komen ze voor. Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium.

Verschillende wiellagers op uw auto

Wiellagers zijn doorgaans gemaakt van zeer sterk staal en ze zijn daarom zeer duurzaam. Het gewicht van auto's is bepalend voor de remweg. Laat iemand anders het voertuig starten en gas geven tot zo’n 20 kilometer per uur. Bij aankoop is het belangrijk dat u naast uw kenteken ook uw chassisnummer/ VIN-nummer bij de hand heeft. Let goed op of het geluid harder of zachter wordt.