Wiellagers MERCEDES-BENZ E-KLASSE (W210)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto

Juiste wiellager voor uw MERCEDES-BENZ E-KLASSE (W210)

De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: BUICKCHEVROLETPEUGEOT. Wiellager-kits zijn meestal voor links én rechts, hier zit geen verschil in. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw MERCEDES-BENZ past.

Speling op een wiellager ondervangen

Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 20 jaar geleden. Het vervangen van wiellagers is een klus die thuis door bekwame monteurs met de juiste hulpmiddelen gedaan kan worden, maar in de meeste gevallen is het beter om deze klus uit te besteden. Bij insturen in een bocht kunt u het linker of het rechter wiellager horen.

Wiellager zelf demonteren

Met de komst van complete wielnaven met ingebouwde lagers en ABS-sensoren wordt het zelf vervangen een erg eenvoudig klusje. Gietijzer komt steeds minder vaak voor als component. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Wiellager-fabrikanten in Europa voldoen aan zeer strenge wetgeving.