Wiellagers MERCEDES-BENZ S-KLASSE Coupé (C216)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Speling op een wiellager ondervangen

Laat iemand anders het voertuig starten en gas geven tot zo’n 20 kilometer per uur. Ze komen uit de fabriek samengeperst als een assemblage: voorwiellager, lager set, middenloop, lager set en buitenring, met afdichtingen aan de voor- en achterzijde. Het klinkt als het geluid dat de banden maken bij het raken van een strook op de snelweg, niet enorm luid. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw MERCEDES-BENZ S-KLASSE Coupé (C216) past.

Wiellager zelf demonteren

Versleten wielnaven geven het voertuig een wegslippend gevoel. Elke MERCEDES-BENZ heeft een eigen VIN-nummer. Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. Raak niet meteen in paniek maar wacht ook geen maanden voor u actie onderneemt. De meeste wiellagers zijn van gehard staal en kunnen veel hebben. Ons team van specialisten zit voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste onderdelen.

Juiste wiellager voor uw auto

Er zijn een aantal zaken die u moet weten bij het aankopen van wiellagers. De magneetkant is vaak zwart of oranje gekleurd. Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons in Ermelo. Dit is echt een klus voor mensen met veel ervaring. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LAND ROVERHONDATOYOTADAIHATSU.