Wiellagers MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W116)

Wiellagers zijn erg belangrijke slijtage-onderdelen in een auto. Ze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit. Dit betekent dus dat er 4 wiellagers en -naven op de auto zitten. De wiellagers gaan vaak pas boven de 50.000 kilometer slijten. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en ABS-sensoren al in zitten. Zo wordt het vervangen van dit onderdeel erg gemakkelijk om zelf te doen.

Juiste wiellager voor uw MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W116)

U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw MERCEDES-BENZ, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Inmiddels hebben wij al meer dan 12.500 positieve reviews ontvangen. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen.

Speling op een wiellager ondervangen

Het gewicht van auto's is bepalend voor de remweg. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 10 jaar geleden. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze moderne coating is niet belastend voor het milieu. Rijd niet te hard, beweeg de auto rustig.

Wiellager zelf demonteren

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 15 jaar enorm geweest. Wiellagers worden tijdens de APK uitvoerig getest. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Dit is echt een klus voor mensen met veel ervaring.